Ragga Muffin 3 – ‘Bun Vampayah Medley’ video premiere

Третият Ragga Muffin в Mixtape 5 се задава много скоро. Този път има много повече приятни изненади, артисти, музика и мъфини!!! Най-интересното е, че ще има и истински raggamuffin върху ридими на живо от Roots Rocket Sound в лицето на: Jahmmi Youth / Zafayah / Sen I / Kappa Irie / Kin Dread and more… Другата изненада е това, че ще можете да видите новият им клип за първи път пуснат пред публика, а след това зад пулта ще застанат:
Selector Lazy Face (Jamaica Air Force)
Emil Prize & SAVA (Camp Sessions)
завъртайки денсхол, реге, рага и джънгъл сетове, от които ще ви се завие свят. Който е бил на първите два мъфина знае, който не… ще навакса на 27-ми Януари в MIXTAPE 5. Ще се видим там на входа с мъфините!

========================================

Първият български ридим е вече факт!

RIDDIM (ямайско-английски вариант на думата rhythm) е музикален термин, произлизащ от Ямайското реге, в частност дъб традицията, чиито основи полагат продуценти като Lee “Scratch” Perry и King Tubby. Всъщност riddim-ът е инструменталът на дадена песен, върху която различни изпълнители записват вокални версии. Резултатът е няколко (понякога много) отделни парчета, които тръгват от една обща хармония и поемат по своя собствена траектория. С годините терминът се разпространява в стиловете reggae, dub, ragga, dancehall, jungle, grime и dubstep.

Riddim-и от ранга на Real Rock отбелязват рекорден брой вокални версии и продължават да звучат от саундсистемите по цял свят от 60-те години до днес. Други световноизвестни riddim-и са Diwali riddim (Sean Paul – “Get Busy”) и World Jam riddim (Damian Marley – “Welcome To Jamrock”). В коментарите на събитието ще публикуваме по един наш любим riddim всеки ден, като тези от вас, които имат какво да споделят, също са добре дошли!

Първият официален български riddim, който обединява артисти от Ямайка, САЩ и Европа, носи името “Bun Vampayah” и е продуциран от Zafayah /www.rootsrocket.org/. Преди официалното излизане на компилацията, ще видим видеото към Bun Vampayah Medley (medley e аудио и/или видео, съдържащо избрани части от различните песни върху riddim-а), с участието на Ras Zacharri (Ямайка), Zafayah, Jahmmi Youth, Kappa Irie и Sen I, който е и режисьор на клипа. Оператор е Симеон Кермекчиев, а монтажът е дело на Astro Кit.

Част от имената, които “дадоха своите гласове” за riddim-а досега са:

Ras Zacharri (JA) – http://www.youtube.com/watch?v=n8dEerv7WTU, http://www.youtube.com/watch?v=3YcoFybC-go&feature=related

Toussaint the Liberator (US) – http://www.toussaintliberator.com/fr_home.cfm

Mystic Vision (US) – известни с 2-та си албума с Midnite http://www.themysticvisionband.com/home.cfm

Mysticman (SE) – http://www.youtube.com/watch?v=Bi4yEsN4zSY

Danjah (SE) – http://www.youtube.com/watch?v=7fyk-D0gLlk

LINE UP:

Selector Lazy Face (Jamaica Air Force)

Emil Prize (Camp Sessions)

Sava (Camp Sessions)

Roots Rocket Sound – LIVE:

Jahmmi Youth / Zafayah / Sen I / Kappa Irie / Kin Dread and more…

=========================================

club *MIXTAPE 5* /Side A/

СТАРТ: 22:00 ч.

ВХОД: 5 лв. / 8 лв. след 0:00 ч.

18+

Facebook event

Comments